CONTACT

Mr. drs. Bob Heeren
Zuid-Holland, Leiden
bobheeren@maatwerkmediator.nl

www.bobheeren.nl

De zaken voor elkaar. Ook voor uit elkaar.

“Als de liefde niet eeuwigdurend blijkt te zijn, moeten er belangrijke beslissingen worden genomen. Rationele beslissingen. Vaak, juist in een tijd dat emoties hoog kunnen oplopen. Dat kan spanning, stress en ongewild ook strijd opleveren, terwijl u het liefste in goede harmonie uit elkaar wilt gaan. Als neutrale en onpartijdige mediator breng ik hoofd en hart in evenwicht. En help ik u uit te vinden waar het écht om gaat.”
– Bob Heeren, advocaat en mediator

Op eigen kracht naar de beste oplossing

Sinds 1986 werk ik als advocaat en sinds 1995 ook als mediator. Door de jaren heen heb ik veel trainingen gevolgd op het vlak van psychologie, communicatie en onderhandelen. Bij mediation valt dit allemaal samen en breng ik u samen met de partner waar u van wilt scheiden naar een win-win oplossing.

Verstand én gevoel

Als neutrale en onafhankelijke mediator help ik u onderzoeken wat de feiten zijn. Wat er aan emoties, gedachten en intenties speelt. Wat de grootste zorg is. Wat de individuele belangen zijn. En wat de gemeenschappelijke belangen inhouden. Hierdoor ontstaat de rust en ruimte om te kijken wat uw opties zijn. Wat u wilt hebben en wat u kunt missen, zodat u beiden krijgt wat u nodig heeft. U volgt de weg van verstand én gevoel. Zodat u en uw partner waardig uit elkaar kunnen gaan.

Als het persoonlijke zich met het zakelijk mengt

Hebt u een eigen bedrijf, dan moet er meer geregeld worden. Niet eenvoudig, want ondernemers hebben vaak geen helder zicht op hun financiële reilen en zeilen. Bij het verdelen kunnen emoties en verborgen belangen dan gemakkelijk de overhand krijgen. Als mediator (h)erken ik de onderstromen en geef ik ze de aandacht die ze verdienen. Vanuit het begrip dat hierdoor voor elkaar ontstaat, kunnen meer en betere oplossingen zich sneller aandienen. En daar heeft u allebei baat bij.

Gang van zaken en kosten

U tekent een mediationovereenkomst met daarin heldere afspraken tussen u beiden en de mediator. Zoals de kosten van de mediation, geheimhouding en de wijze van vastleggen van afspraken. Mijn standaard uurtarief is € 200,= ex BTW. Maatwerk in tarieven is uiteraard mogelijk.

NEEM CONTACT OP