CONTACT

Drs. Arlette Booms
Noord-Holland, Amsterdam e.o.
arlettebooms@maatwerkmediator.nl

boomsbemiddeling.nl

Ik bemiddel onafhankelijk, zodat u redelijk kunt blijven overleggen tot u eruit bent

Scheiden is een lastige zaak, waarbij er een heleboel op u af komt. Het belangrijkste voor u is meestal de kinderen en natuurlijk hoe het financieel verder moet. Mediation schept duidelijkheid, vermindert frustratie en scheelt vrijwel altijd veel tijd en geld.

Wie ben ik?

Als geregistreerd en zeer ervaren Familiemediator werk ik alweer bijna 5 jaar in Amsterdam en omgeving in mijn eigen praktijk en ook op de verschillende Rechtbanken van Noord-Holland (Amsterdam, Haarlem en Alkmaar). Daarnaast werk ik als bijzondere curator Jeugdzaken voor de rechtbank en als mediator in strafzaken. Veel zaken zijn op basis van gesubsidieerde Rechtsbijstand.
Als afgestudeerd Socioloog heb ik veel werkervaring opgedaan in het Universitair onderwijs (Onderwijskunde en Pedagogiek) en bij de overheid (Jeugd, Welzijn, Onderwijs en Cultuur). Verder heb ik inmiddels ook veel kennis en ervaring met cultuurverschillen (met niet oorspronkelijke Nederlanders) door onderzoek en werk.

Samen nadenken over wat mogelijk is

In mijn praktijk komen mensen die bewust kiezen voor mediation en mensen die al in een rechtbankzaak zijn verwikkeld en verwezen zijn door de rechtbank. Ik bemiddel onafhankelijk zodat u redelijk kunt blijven overleggen. En ik waarborg het belang van de kinderen. Mét goede afspraken bent u nog steeds in staat om uw kinderen een gelukkige jeugd te geven. U maakt samen een op maat gesneden ouderschapsplan; we berekenen de alimentatie of kijken wat er past en we maken een convenant over de verdeling. Bedenk goed dat in mediation (dat kan in een rechtszaak niet) u nog alles kunt afpreken wat u samen het meest haalbare, prettigste en meest logische vindt. U kent uw situatie immers het best.

Diversiteit in mijn praktijk

In mijn mediationpraktijk begeleid ik regelmatig stellen die oorspronkelijk uit een ander land komen of een andere culturele achtergrond hebben. Die cultuurverschillen maken soms dat het bij scheiding net iets anders gaat en het geeft ook uitdagingen op financieel en zakelijk vlak: Is uw huwelijk wel ingeschreven in Nederland? Wat zijn de rechten van ieder als dat niet zo is? etc.. Ik heb veel ervaring met dit soort zaken en allerlei niet-alledaagse situaties.

Een ouderschapsplan is een belofte…

Bij scheiding bent u sinds 1995 verplicht een ouderschapsplan te maken. Een ouderschapsplan zie ik als een belofte van u aan uw kind(eren) over hoe u ervoor gaat zorgen dat de gevolgen van de scheiding beperkt blijven. Vindt u het belangrijk dat u samen goede ouders blijft voor de kinderen? De relatie mag dan over zijn; ouderschap blijft! Om mij heen staat een breed netwerk van hulpverleners die u willen bijstaan als u dat heel moeilijk vindt om wat voor reden dan ook.

Proces en kosten mediation

Ik werk volgens een vast proces. We starten met een intakegesprek, waarbij ook de mediationovereenkomst wordt besproken en ondertekend. Heeft u recht op subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand? Dan regelen we dat meteen. In dit eerste gesprek worden de vaste elementen van mediation benadrukt en uitgelegd: vrijwilligheid, transparantie en geheimhouding. Ook bespreken we de kosten (particulieren zonder recht op gesubsidieerde bijstand betalen € 125 per uur inclusief btw*; anderen betalen slechts de eigen bijdrage van €53/€105 euro). Tenslotte starten we met de daadwerkelijke bemiddeling.
Gemiddeld hebben we aan 3 tot 5 bijeenkomsten voldoende, maar dit is natuurlijk afhankelijk van uw eigen situatie en inzet.

NEEM CONTACT OP