Kinderen2

Kinderen

Een scheiding betekent voor een kind een lastige en verdrietige periode waarin het te maken krijgt met grote veranderingen. De manier waarop ú de scheiding aanpakt (en verwerkt), bepaalt uiteindelijk voor een belangrijk deel hoe het met uw kind gaat, nu en in de toekomst.

Een mediator helpt u om collega-ouders te worden

Wij ondersteunen u bij de overgang, van partner en ouder tijdens de relatie, naar ex-partner en ouder ná de scheiding. U wordt collega-ouders in de zorg en opvoeding van uw kind en u wilt een nieuw en veilig thuis voor uw kind creëren.
We kijken samen naar de mogelijkheden en oplossingen van zaken die voor het kind geregeld moeten worden. We maken samen afspraken voor de korte en de lange termijn, waar u zich beiden goed in kunt vinden.

Samen maken we een ouderschapsplan

Die afspraken leggen we vast in een ouderschapsplan. Daarin staat beschreven hoe u de zorg- en opvoedingstaken wilt verdelen en de omgang regelt. We spreken af bij welke ouder het kind woont, hoeveel tijd hij met iedere ouder doorbrengt en wie welke taken op zich neemt.
Ook spreken we af hoe u elkaar informatie geeft en elkaar raadpleegt over belangrijke zaken over het kind. En we maken afspraken over de kinderalimentatie: de kosten voor het zorgen en opvoeden van uw minderjarige kind.

De mediator houdt het belang van het kind in het oog

Het kind is natuurlijk niet aanwezig bij de gesprekken die u als ouders voert, maar het is wel een zeer belangrijke partij. Omdat de mediator de belangen van álle partijen behartigt, houdt de mediator het belang van het kind tijdens het mediationtraject steeds in het oog.

Waarom kiest u voor een Maatwerk Mediator?

Alle Maatwerk Mediators zijn deskundige en betrokken familiemediators. Maar we zijn ook allemaal verschillend qua achtergrond: Notariaat, financiële dienstverlening, advocatuur en psychologie. Die kennis en ervaring delen wij met elkaar.

U heeft te maken met één mediator, maar in feite wordt u bijgestaan door een hele groep. U profiteert namelijk van het vakmanschap van de andere Maatwerk Mediators. Ook als het ingewikkeld wordt op het gebied van kinderen, kunt u vertrouwen op onze deskundigheid. Dat geeft rust.

Een scheiding voelt als een veilig huis dat ineens helemaal verbouwd wordt. Muren eruit, nieuwe vloerbedekking, ander behang. Eerst is het één grote puinhoop en dan komt er heel langzaam iets moois tevoorschijn. Laat ons rustig mee verven en vraag ons wat we van het uitzicht vinden. Zo bouwen we met jullie samen aan een nieuw huis. Met hier en daar een barst of een kapotte dakpan. Maar wel warm, veilig en stevig. Een plek waar wij ons weer THUIS voelen .

Uit: Open brief aan alle gescheiden ouders; Villa Pinedo, 2012

Wilt u weten wat een Maatwerk Mediator voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.