Oneens4

Emotie

Een scheiding gooit uw wereld op z’n kop en is een zeer ingrijpende gebeurtenis in uw leven.

Emoties spelen een grote rol bij een scheiding

Er zijn emoties over het afscheid nemen van het leven dat u tot dan toe leidde en emoties over het in de steek gelaten voelen of zelfs afgedankt voelen. Dat is heel begrijpelijk. Bij elk afscheid vindt een soort rouwverwerking plaats. Dus ook bij een scheiding. U gaat verschillende emotionele fases door, variërend van boosheid en verdriet tot gelatenheid en acceptatie.

Uw mediator zorgt ervoor dat alle emoties besproken kunnen worden. Dat emoties op tafel komen en niet genegeerd worden. Want de eerste stap naar acceptatie is het te doorleven, het erover te hebben, het serieus nemen van gevoelens en niet wegstoppen.

Het ‘waarom’ van de scheiding moet duidelijk zijn

Het is belangrijk dat beide partners goed begrijpen waarom de scheiding in gang wordt gezet. Daarom besteden wij extra tijd aan de zogenaamde scheidingsmelding. De scheidingsmelding is het gesprek tussen de twee partners waarin zij vertellen dat ze willen scheiden en waarom ze willen scheiden. Pas als beide partners dit duidelijk en goed doorgesproken hebben, is er ruimte om verder te gaan met ‘regeldingen’ zoals Geldzaken, uw Huis en Hypotheek en de Kinderen.

Waarom kiest u voor een Maatwerk Mediator?

Alle Maatwerk Mediators zijn deskundige en betrokken familiemediators die u helpen met het verwerken van emoties. Heeft u daarnaast vragen over Geld, Huis of Kinderen, dan kunt u ook vertrouwen op onze deskundigheid

We hebben allemaal een verschillende achtergrond: Notariaat, financiële dienstverlening, advocatuur en psychologie. Die kennis en ervaring delen wij met elkaar. U heeft te maken met één mediator, maar in feite wordt u bijgestaan door een hele groep. U profiteert namelijk van het vakmanschap van de andere Maatwerk Mediators. Dat geeft rust.

Wilt u weten wat een Maatwerk Mediator voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.